Nieuwsbrieven

Home / Nieuwsbrieven

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief aan onze leden en andere geïnteresseerden. Op deze pagina kunt u de nieuwsbrieven van de afgelopen tijd bekijken en uzelf aanmelden om onze digitale nieuwsbrieven in uw mailbox te ontvangen.

Nieuwsbrief archief

 • Nieuwsbrief november 2020

  De nieuwsbrief november 2020. Hierin besteden we dit keer aandacht aan de activiteiten van onze heemkundekring ‘achter de schermen’ waaronder het actualiseren van de website en het reorganiseren van ons fysieke archief.

  Door de huidige coronamaatregelen is de heemkamer voorlopig gesloten en ook de lezing van november is geannuleerd. Wat we met de lezing in december kunnen doen is op dit moment nog niet duidelijk, maar we houden u tijdig op de hoogte of deze door kan gaan

 • Nieuwsbrief oktober 2020

  De nieuwsbrief van oktober 2020. Hierin staat onder andere een artikel van Charles Boissevain over het archief van het ‘onderling veefonds Oirschot/Straten’ .  Ook gaan we weer deelnemen aan de actie van Rabo ClubSupport 2020. We zouden het fijn vinden wanneer u op ons project gaat stemmen!

  Verder hebben we nogmaals de informatie over de lezing op 15 oktober a.s. opgenomen. In verband met de aanscherping van de coronamaatregelen is het aantal bezoekers teruggebracht van maximaal 50 naar 30. We hebben dit aantal nog niet bereikt: u kunt zich nog aanmelden.

 • Nieuwsbrief september 2020

  Hierin staat o.a. de procedure rondom de openstelling van de heemkamer en deelname aan de lezingen i.v.m. de corona-richtlijnen.
  Daarnaast treft u de informatie aan over de lezing op 15 oktober a.s. en hebben we twee oproepen geplaatst: eentje voor technische ondersteuning tijdens de lezingen en eentje van Arthur de Vries over ‘Oirschot in het klein’.

 • Nieuwsbrief juli 2020

  D e nieuwsbrief juli 2020. Hierin staat o.a. een vraag van Charles Boissevain om (nog meer) informatie te verzamelen over NV ENTA Confectiefabrieken. Ook treft u informatie aan over het openstellen van de heemkamer en oppakken van activiteiten van de heemkundekring na 1 september a.s.

 • Nieuwsbrief juni 2020

  De nieuwsbrief juni 2020 , het is wederom een korte versie: zoals u weet zijn er momenteel weinig of geen activiteiten, lezingen e.d. te melden.