Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Dansen met de Vijand, het oorlogsgeheim van tante Roosje’

17 oktober 2019 | 20:00 - 22:00

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ontdekt Paul Glaser in een vitrine een koffer uit Nederland met zijn achternaam. Dit is voor hem het moment om het familiegeheim te onthullen; het verzwegen lot van tante Roosje.

Roosje is een geëmancipeerde vrouw die met flair haar plek heeft veroverd. Als danslerares boekt ze successen en danst in Amsterdam, Londen, Parijs, Berlijn en Brussel. Ze verliest haar grote liefde, zoekt troost en trouwt de verkeerde man. Wanneer de nationaalsocialisten de macht grijpen begint voor Roosje, 25 jaar oud en Joods, een levensgevaarlijk avontuur. Zeker wanneer haar man sympathiseert met de nazi’s.

Ze wordt slachtoffer van verraad door haar eigen man. Het plaatst haar voor grote en soms onmogelijke dilemma’s. Roosje komt terecht in zeven concentratiekampen. Ze leeft met haar hart, vecht met haar verstand en weet met lef op geheel eigen wijze de uitdagingen en ellende van de oorlog te overwinnen. In Auschwitz leert Roosje SS’ers dansen en de bijbehorende etiquette. Ze verliest alles maar niet haar moed en blijft trouw aan haar karakter. Ze krijgen haar niet klein.

Met zijn multimediale presentatie (foto’s, filmclips, brieffragmenten, vertelling) brengt Paul het schokkende, ontroerende en meeslepende verhaal van zijn tante tot leven. Een uitzonderlijk en waar gebeurd verhaal dat je raakt in het diepst van je ziel en dat laat zien dat een scherp onderscheid tussen goed en fout in de oorlog niet bestaat.

Van de presentatie is een 2 minuten durende trailer beschikbaar.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Restaurant de Burgemeester (Harmoniezaal)
Markt 21
Oirschot, Nederland
+ Google Maps