Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kleine excursie c.q. studiereis Best zaterdag 6 april 2024

6 april | 12:30 - 18:00

Heemkundekring ‘De Heerlijkheid Oirschot’ kent naast lezingen ook excursies, oftewel studiereizen. Jaarlijks wordt door de reiscommissie zowel een grote als een kleine excursie/studiereis georganiseerd. Het doel van de excursies is steeds een nadere kennismaking op heemkundig terrein. Bij de kleine excursie gaat het daarbij om heemkundige bezienswaardigheden uit de directe regio die per fiets kunnen worden bezocht.

Hier volgt een brief van de reiscommissie met de nodige informatie: Beste leden van de kring, Op veler verzoek kruipen we voor de kleine studiereis weer eens op de fiets en wel op zaterdag 6 april. We gaan niet zo heel ver: we gaan naar Best. Daar zullen leden vanheemkundekring ‘Dye van Best’ ons van alles vertellen over de plaats van onze voormalige (en toekomstige?) dorpsgenoten.
De fietsers vertrekken om 12.30 stip vanaf de Markt, bij de pomp naast de bakkerij/tegenover de Zwaan. We worden dan om 13.00 uur verwacht op het Europaplein in Best, vóór de Bata fabrieken. Leden die liever met de auto gaan, moeten op eigen gelegenheid naar Best rijden, maar wel zorgen dat ze er om 13.00 uur zijn. Het adres voor de navigatie is Europaplein 1, Best.

We krijgen uitleg over de geschiedenis van deze voor Best enorm belangrijke onderneming. De rondwandeling duurt ongeveer een uur.
Daarna fietsen/rijden we naar zorgboerderij ‘De Tiendschuur’ (Hagelaarweg 21). Daar zal Jan van den Boom ons van alles vertellen over deze oude boerderij en de relatie die het heeft met schilder Jeroen Bosch. We krijgen daar een hapje en een drankje. De kosten voor deze kleine studiereis bedragen € 15,- per persoon.

Opgeven
U kunt zich opgeven via secretariaat@deheerlijkheidoirschot.nl Graag vermelden of u
meerijdt met de fietsers of op eigen gelegenheid naar Best gaat. Opgeven vóór 1 april.

Ook graag het juiste bedrag overmaken aan Heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot NL 57 RABO 0133 8659 16 (met vermelding van uw naam
en ‘kleine excursie’)

Met vriendelijke groet,
De reiscommissie
Betty, Wim, Arthur

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
12:30 - 18:00

Locatie

Best Bata fabrieken
Europaplein
Best,
+ Google Maps

Organisator

Heemkundekring de Heerlijkheid Oirschot
E-mail
secretariaat@deheerlijkheidoirschot.nl