Verbindt verborgen verleden


In een sterk veranderende maatschappij zoeken nog velen naar gedoceerd behoud van het dorpseigene. De belangstelling hiervoor neemt de laatste jaren weer enorm toe.
Een heemkundevereniging is een organisatie bij uitstek waar iedereen zich binnen zijn of haar interesse kan ontplooien en zijn of haar kennis vergroten. Het is ook een vereniging, waarin u zich samen met anderen kunt inzetten voor het behoud van het culturele erfgoed in de ruimste zin. U kunt daarbij deel uit gaan maken van een van de projectgroepen en/of uitsluitend uw kennis vergroten door deel te nemen aan onze activiteiten. Deze bestaan uit:

  1. Lezingen. Zo'n zes keer per jaar nodigt de heemkring deskundigen uit om een lezing te geven met zeer uiteenlopende onderwerpen op het gebied van het cultureel erfgoed.
  2. Studiereizen. Drie keer per jaar gaan we met z'n allen op reis om cultuur historische steden en dorpen in binnen- en buitenland te bezoeken. Het kunnen ook objecten in de naaste omgeving zijn, zoals een bezoek aan de textielstad Tilburg of een fietstocht naar Sint Oedenrode.
  3. Het lezen van het tijdschrift "Van den Herd". Drie keer per jaar verschijnt dit tijdschrift met interessante onderwerpen, gebaseerd op studies en herinneringen uit het verre of recente verleden.

De contributie bedraagt slechts € 30,00 per jaar voor het eerste lid op een bepaald adres en € 25,00 voor elk volgend lid op datzelfde adres.

 Wilt u zich aanmelden, vul dan onderstaand formulier in. Als ook een of meerdere huisgenoten heemlid willen worden, vul dan, nadat u uw eigen gegevens heeft verzonden,  voor hen een nieuw formulier in.
Wilt u meer informatie over "Heemkundekring de Heerlijkheid Oirschot"? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volg ons op: